Начало Продукти Пазарска количка Контакти Подбор на продукти

«ГАЗПРОМ НЕФТЬ » увеличи продажбите на G-ENERGY и GAZPROMNEFT зад граница през 2019 година


Операторът на бизнес с масла „Газпром нефт“- «Газпромнефть-СМ», продаде над 106 хил. тона първокласни смазочни материали в чужбина през 2019 г., увеличавайки същия показател през 2018 г. с 6.2%. Общите доставки на пакетирани премиум продукти под марките G-Energy и Gazpromneft са се увеличили с 10,5% и възлизат на 95,7 хил. тона.

Географията на доставките на Газпромнефт-Смазочни материали се разшири до 86 страни в Европа, Азия, Африка и Южна Америка, предимно поради активното развитие на дистрибуторската мрежа от премиум продукти както на дребно, така и в индустриални сегменти. През 2019 г. продажбите на масла G-Energy premium през собствената си мрежа от сервизни станции на G-Energy се увеличиха с 61%, броят на бензиностанциите се увеличи до 210 (+40 станции). Броят на редовните клиенти и сервизните партньори в Русия и чужбина достигна половин милион.

В Русия продажбите на премиум продукти се увеличиха с 5.3% до 205 хил. тона. Общите продажби на моторни, трансмисионни и индустриални масла на Газпром нефт в Русия и чужбина в края на 2019 г. възлизат на 708 хил. тона.

„Нашият бизнес забележимо е променил портфолиото си за смазочни материали към високотехнологични продукти. Това не е първата година, когато наблюдаваме тази тенденция, но през 2019 г. тя значително се засили. Изминалата година показа, че нашите премии се оценяват не само в Русия, където активно участваме в програми за заместване на вноса, но и в чужбина. Съвременният потребител обаче се нуждае не само от висококачествен продукт - той се нуждае от положително клиентски опит, на първо място - за разрешаване на въпроси, свързани с работата на автомобили и оборудване. В отговор на тези промени ние разработваме система за инженерни услуги както за клиенти на дребно, така и за бизнес партньори и виждаме това като зона на растеж на силно конкурентния пазар на смазочни материали “, заяви Александър Трухан, генерален директор на„ Газпромнефт-Лубрикантс “.

"Газпромнефть - СМ" е дъщерно дружество на Газпром нефт, специализирано в производството и продажбата на масла, смазочни материали и технически течности. Създаден през ноември 2007 г. Продуктите се произвеждат на 6 производствени площадки в Русия, Италия и Сърбия. Потребителите на продуктите на компанията са най-големите промишлени предприятия, асортиментът включва 700 наименования масла и смазочни материали за всички пазарни сектори (повече от 2800 стокови артикула). Компанията също така произвежда и предлага на пазара морски масла. "Газпромнефть-СМ" заема 23% от пазара на пакетирани смазочни материали в Русия, а също така оперира в 86 страни. Продуктите на компанията имат над 400 одобрения от водещи производители на оборудване: KAMAZ, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Volvo, Renault, General Motors, Cummins, MAN, ZF, Bosch Rexroth и др.